Edebiyat Dergileri kategorisinde tavsiye ettiğimiz diğer ürünler

Sıcak Nal - İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı 2 ürününe ait bilgiler

  • Ürün Adı :Sıcak Nal - İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı 2
  • En Düşük Fiyat : 12 TL
  • Ortalama Fiyatı : 24 TL
  • Firma :
  • Oylama :
  •  
  • Ürün Özellikleri


    Yasakmeyve, Siyahî ve Eşik Cini dergilerini edebiyat ve kültür dünyamıza sunan Komşu Yayınları bünyesinde hazırlanan ve ilk sayısı büyük ilgiyle karşılanan Sıcak Nal, ikinci sayısıyla karşınızda.

    Sıcak Nal, romanın edebiyatın geri kalanından kopup piyasa sularında yittiğine dair kaygıları ciddiye alarak “romanımı geri ver!” köşesini başlattı bu sayısında. İlk olarak Gabriel Garcia Marquez’in Kırmızı Pazartesi romanının final sahnesini masaya yatırarak romandaki detaylar ile düşünme imkânını geri çağırmaya odaklandı. Dosya çerçevesinde Arat Dink’in Santiago Nasar ile Hrant Dink’in ölümleri arasındaki benzerlikleri/benzemezlikleri araştıran yazısı ve Bülent Usta’nın bu temadan esinle kaleme aldığı öyküsü, sanatçı Ahmet Öğüt’ün deseni ve Süreyyya Evren’in yazısı ile birlikte yer aldı.

    Sıcak Nal, dünya edebiyatına da yakın markajı sürdürdü ve yaşayan en büyük efsane diye bilinen Thomas Pynchon’ın nihayet Türkçede temsil edilmesi görevini üstlendi. Ayrıca Türkçedeki üç kitabıyla şimdiden çok sevilen Roberto Bolaño için hazırlanmış “Bolano Sözlüğü” ile ustaya yakından bakarken, günümüzün parlak genç kuşak yazarlarından Deb Olin Unferth’a bir dosya ayırdı ve çağdaş Macar edebiyatının deneyci kalemi Laszlo Darvasi’yi de dilimize taşıdı. Kürt Çocuklarının adalet mağduriyetlerinin gündemde olduğu bugünlerde, Kürtçe edebiyatın bilimkurgu yazarı olarak akıllarda kalan ama aynı zamanda çocuk kitabı yazarı da olan Miran Janbar ile Kürtçe çocuk edebiyatı üzerine Şener Özmen’in söyleştiği ikinci sayımız kısa zaman önce yitirdiğimiz yazar Evrim Alataş’a adandı.

  • Ürünü Satın Almak İstiyorsanız Satış Yapılan Siteler / Tıkla Satın Al

Yorumlar

Bu Ürün Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum göndermek için alttaki formu kullanabilirsiniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki Alanları Eksiksiz Doldurunuz