Çiçek Bahçe Kitapları kategorisinde tavsiye ettiğimiz diğer ürünler

Machiavelli’nin Bahçesi ürününe ait bilgiler

  • Ürün Adı :Machiavelli’nin Bahçesi
  • En Düşük Fiyat : 14 TL
  • Ortalama Fiyatı : 30 TL
  • Firma :
  • Oylama :
  •  
  • Ürün Özellikleri


    “Bir bahçıvanın namı, tıpkı bir yazarınki gibi, istenmeyeni kökünden sökmeye ve gereksiz olanı kesip atmaya dayanır.”
    Kafka’nın Çorbası’nda yemek tariflerini, Sartre’ın Lavabosu’nda tamirat işlerini edebiyatla buluşturan Mark Crick, bu kez de bahçeciliğe el atıyor. Machiavelli’nin Bahçesi, dünyaca ünlü on iki yazarla hazırlanmış bir bahçe kılavuzu. Deyim yerindeyse kalemini bırakan yazar, eline kazma küreği alıyor. Mark Crick’in yine yaratıcılığını konuşturduğu kitapta, Bertolt Brecht’le patates yetiştirmekten tutun da, Niccolò Machiavelli’yle çim biçmeye, Henrik Ibsen’le meyve ağacı dikmeye kadar çeşitli bahçecilik tüyoları buluyoruz.
    Mark Crick bu kitapta yer alan bilgileri verirken kendi bahçıvanlık deneyimlerinden yararlanmış ve her bir yazar için, Dürer’den Dali’ye birçok ünlü sanatçının stilinde çizimler de yapmış. Machiavelli’nin Bahçesi, edebiyatın size bahçede yol gösterdiği eşsiz bir elkitabı.



    Daha önce bu sayfada Mark Krick’in diğer kitaplarına yer vermiştim. Kafkaesk üslupla verdiği çorba tarifini, yahut Raymond Chandler polisiyesi kıvamındaki et yemeği tarifini unutmak mümkün değil. Birbiriyle çok uzak gibi görünen iki dünyayı, bahçıvanlıkla usta yazarları bir araya getiriyor Krick bu sefer. Machiavelli bize çim biçmenin inceliklerini öğretiyor örneğin. Dikbaşlıların bahçe idaresinde ne kadar kötü durumlara yol açacağını, uysal çimlerin her çzaman tercih edilmesi gerektiğini, yabani otların gözünün yaşına bakmamamız gerektiğini aktarıyor örneğin. Sylvia Plath bize çiçek soğanlarını nasıl gömmezi gerektiğini ve onları yalnızlıkları ile nasıl başbaşa bırakacağımızı öğütlüyor. Brecht ise kendinden beklendiği üzere, politik göndermesi içinde, bir tiyatro metniyle patates meselesine aydınlık getiriyor. 12 ayrı yazar, 12 farklı teknik ve konuya odaklanmış, Mark Krick’in kaleminden… Emile Zola’nın naturalist anlayışıyla ot yolmak, işçilerin, fettan ve iri göğüslü kadınların, canımızı sıkan idarecilerin bir arada olduğu bir atmosfere dönmüş örneğin. Bahçemiz yok diye üzülmenin anlamı yok. Kitabı okuduğunuz zaman bahçeye değil, usta yazarları bir daha okumaya istek duyacaksınız…

    Çağlayan Çevik
    Bir Paragraf

  • Ürünü Satın Almak İstiyorsanız Satış Yapılan Siteler / Tıkla Satın Al

Yorumlar

Bu Ürün Hakkında Yapılan Yorumlar

Yorum göndermek için alttaki formu kullanabilirsiniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki Alanları Eksiksiz Doldurunuz